Näe ja koe

Tietoa, taitoa ja temppuilua

Oletko jo käynyt Apila-kirjastossa? Useasti palkittu Apila ei ole vain kirjasto, vaan kaupunkilaisen olohuone, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuiset. Apilan lumoava lastenosasto Piilomaa saa mielikuvituksen laukkaamaan. Nuortenosaston lukemiskolot vetävät aikuisiakin puoleensa. Ehdottomasti kokemisen arvoinen!


Lakeusmaisemaa voit ihailla keskustassakin kiipeämällä Lakeuden Ristin torniin. Näyttävän maamerkin on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto. Lakeuden Risti on osa kuuden rakennuksen Aalto-keskusta.


Törnävän museoalueella voit tutustua kaupungin historiaan. Viereinen kartanopuisto tarjoaa kauniin miljöön eväsretkelle. Aivan uuden näkökulman kesäiseen Seinäjokeen saat jokilaivaristeilyllä. Duudsonit Activity Parkissa koko perhe pääsee viettämään rentoa aikaa yhdessä temppuillen. Millainen on sinun päiväsi Seinäjoella?

 


 

Aalto-Keskus

Seinäjoen keskustassa voit sukeltaa syvälle modernin suomalaisen arkkitehtuurin maailmaan ja perehtyä arkkitehti Alvar Aallon luomuksiin. Seinäjoen Aalto-keskus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen rakennustaiteellinen kokonaisuus. Kuuden rakennuksen kokonaisuuden muodostavat kaupungintalo, kirjasto, kaupunginteatteri, virastotalo sekä Lakeuden ristin kirkko ja seurakuntakeskus. Kansalaistorilta voit ihastella Lakeuden Ristin kellotornia, josta on tullut kaupungin tunnettu maamerkki. Kauppakadulla sijaitseva suojeluskuntatalo on Aallon nuoruuden työ.

 

AALTO-KESKUS
Varaa koulutettu opas Etelä-Pohjanmaan Matkailusta
www.seinajoki.fi/aalto 

Aallon Kirjasto ja Apila

Uuteen kukoistukseen noussut Aallon kirjasto avautui täysin peruskorjattuna keväällä 2015. Entisöintityö on tehty huolella, ja Aallon kädenjälkeä on kunnioitettu lukuisissa yksityiskohdissa nykyaikaista kirjastotekniikkaa unohtamatta. Aallon kirjaston naapurissa sijaitseva JKMM Arkkitehtien suunnittelema Apila-kirjasto oli ehdolla arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi. Rohkeista muodoistaan kuulusta kirjastosta on tullut kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja olohuone. Apila-kirjaston ja Aallon kirjaston yhdistää maanalainen käytävä.

 

SEINÄJOEN KAUPUNGINKIRJASTO - MAAKUNTAKIRJASTO
Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki
p. 06 416 2317, 06 416 2326

 

  

Seinäjoen Kesäteatteri

Kesällä 2016 nähdään 4 huikeaa musikaalia: Ysäristä Jysäri – 90-luvun parhaat palat, Muukalaisia kesäyössä – Ava Gardnerin ja Frank Sinatran intohimoinen rakkaustarina, Autiotalossa rockmusikaali sekä koko perheen musikaali Tuhkimo ja Poptähti. Seinäjoen Kesäteatteri sijaitsee Seinäjoen kauneimmassa ympäristössä – Törnävän saaressa. Katetussa katsomossa on 700 paikkaa. Katsojia hemmotellaan myös herkullisilla tarjoiluilla, esityksen oheen voi varata buffet-ruokailun tai väliaikatarjoiluja. Nostalginen Tanssipaviljonki toimii tarjoilujen näyttämönä.

 

ETELÄ-POHJANMAAN MATKAILU
p. 06 420 9090
www.epmatkailu.fi

www.seinajoenkesateatteri.fi


 


 

Seinäjoen Kaupunginorkesteri

Seinäjoen kaupunginorkesterin vakituiseen miehitykseen kuuluvat jousikvintetti ja puhallinkvintetti. Orkesteria laajentaen lakeuksilla kuullaan myös sinfoniaorkesteria säännöllisesti. SKORin pääkonserttisali on Seinäjoki-sali ja kauden konsertit sisältävät klassisen musiikin lisäksi tuulahduksia muistakin musiikin lajeista: SKOR taivuttaa niin tangoa kuin svengaa swingin tahdissa. Ohjelmasta löytyy oopperatähtiä, kuoroteoksia, elokuvamusiikkia, suuria säveltäjiä ja myös oma konsertti perheen pienimmille. Tule nauttimaan konsertti-illasta!

 

SEINÄJOEN KAUPUNGINORKESTERI
Keskuskatu 32 A, 60100 Seinäjoki
p. 06 420 2924
www.skor.fi  

Etelä-Pohjanmaan Maakuntamuseo

Mikä on Östermyra? Entä miten Seinäjoki on syntynyt? Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan historiaan voi tutustua Törnävän museoalueella ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa sekä uudessa Keidas-luontomuseossa. Suojeluskuntien ja Lotta Svärd -järjestön historia avautuu juuri peruskorjatussa museossa, jonka Alvar Aalto suunnitteli 1920-luvulla. Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo sijaitsee Seinäjoen ydinkeskustassa osoitteessa Kauppakatu 17. Niin, ja se Östermyra oli aikoinaan Seinäjoki ruotsiksi.

 

ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNTAMUSEO
Törnävän museoalue

Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
p. 06 416 2648 

Jokilaiva

Kesäinen Seinäjoki avautuu mielenkiintoisella tavalla joelta käsin katsottuna, voisipa sanoa että jokilaivaristeily kuuluu ehdottomasti niin turistin kuin kaupunkilaistenkin kesään. Laiva on tilattavissa myös omaan käyttöön: yllätä syntymäpäiväsankari omalla jokiristeilyllä kakkukahvien kera, yhdistä risteilyyn päivällinen aidossa pohjalaistalossa tai lähde työporukalla tykyristeilylle ja tutustumaan Paukanevan luontoon. Jokivarren nähtävyyksistä tarinoiva kippari sisältyy luonnollisesti tilausristeilyissä hintaan – tiedustele meiltä lisää.

Risteilyaikataulut:
www.kaanaalines.fi

 

ETELÄ-POHJANMAAN MATKAILU
Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki
p. 06 420 9090
www.epmatkailu.fi


 


 

Varikkogalleria

Varikko ry on kuvataiteilijayhteisö, joka ylläpitää taidegalleriaa ja taiteilijoiden työhuoneita Seinäjoen ydinkeskustassa. Varikko rakennettiin vuonna 2000 kahdeksan naistaiteilijan ja muiden talkoolaisten voimin VR:n vanhan veturitallin sivuvarastoon. Varikko tukee nuoria pohjalaislähtöisiä taiteilijoita kutsunäyttelyillä, on mukana kansainvälisessä kulttuurivaihdossa ja elävöittää pohjalaista kuvataide-elämää kokeilevalla otteella. Tällä hetkellä Varikolla työskentelee seitsemän eri alan kuvataiteilijaa. Galleriassa on esillä kuukausittain vaihtuvat taidenäyttelyt.

 

VARIKKOGALLERIA
Kalvevantie 6 B, 60100 Seinäjoki

p. 044 0669920
www.varikko.fi 

Seinäjoen Taidehalli

Seinäjoen taidehalli on vaihtuvien nykytaiteen näyttelyiden näyttelytila ja visuaalisen taiteen tapahtumapaikka. Taidehalli sijaitsee Seinäjoen keskustan tuntumassa puolen kilometrin päässä Aalto-keskuksesta. Näyttelyiden lisäksi tarjolla on työpajoja, tapahtumia ja monenlaista oheistoimintaa. Taidehallilla on kahvio, myymälä ja Seinäjoen taidelainaamo, josta saa taidetta kotiin pienellä kuukausivuokralla tai osamaksulla omaksi. Tiloja vuokrataan kokous- ja tapahtumakäyttöön. Tervetuloa nykytaiteen pariin!

 

SEINÄJOEN TAIDEHALLI
Upankatu 3, 60100 Seinäjoki

p. 06 416 2390
www.seinajoki.fi/taidehalli 

Duudsonit Activity Park

Räjähtävää Duudsoni-energiaa täynnä oleva 3400 m2 sisäaktiviteettipuisto tarjoaa liikuttavaa tekemistä ja jekkuilun iloa koko päiväksi koko perheelle. Hyppää jättitrampoliineilta foam-altaaseen. Testaa eri lajeja, vaikka parkour-radalla tai skeitti- ja skuuttiparkissa. Koe vauhdin hurmaa polkuauto- ja pallotykkiradoilla. Meiltä löytyy myös kiipeilymaailma, jalkapalloflipperi, vaijeriliuku ja paljon muuta tekemistä kaikenikäisille. Tule liikkumaan ja jekkuilemaan! Meillä on aina miellyttävät T-paitakelit! #duudsonitpark

 

DUUDSONIT ACTIVITY PARK
Yrittäjäntie 8, 60100 Seinäjoki

p. 044 7272 153
www.dap.fi 

Liikennepuisto

Näillä teillä autot eivät ehdi kauan pölyttyä! Seinäjoen liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä
polkuauton ratissa turvallisesti. Puiston aukioloaikoina perheen pienimmät voivat harjoitella ajotaitojaan kolmipyörillä tai potkumopoilla. Muina aikoina menopeliksi käy oma polkupyörä. Puiston ohjaajat pitävät liikennepuistoautokouluja, joissa lapset saavat ajaa ajokortin. Ajaminen on maksutonta. Kypärä päähän ja menoksi! Fiilispuisto on maksuton pelivälinelainaamo liikennepuiston vieressä.

 

LIIKENNEPUISTO
p. 040 774 8374
Kirkkokatu 18, 60100 Seinäjoki
Avoinna 6.6.–7.8. joka päivä klo 10–18
(juhannus kiinni)